Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Τριανταφυλλένιο αυγό

Το Πάσχα μας έφτασε με βροχές και κρύο, ο Μάιος όμως πλησιάζει και μπορούμε εύκολα να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας σε ανοιξιάτικα επίπεδα, αλλάζοντας το χώρο γύρω μας. Μια καλή ιδέα είναι ένα λουλουδάτο διακοσμητικό αυγό που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα.


Υλικά που θα χρειαστούμε:


1 αυγό φελιζόλ (από βιβλιοπωλεία ή καταστήματα με είδη συσκευασίας), καλό θα είναι να προμηθευτείτε και μια βάση
Χαρτοπετσέτες με λουλούδια
2-3 πινέλα με πλατιά μύτη
Κόλλα ντεκουπάζ (ή κόλλα χειροτεχνίας - το jumbo έχει 2-3 είδη)
Ακρυλικά χρώματα που να ταιριάζουν με τις χαρτοπετσέτες που έχετε επιλέξει (διαλέξτε ανοιχτά παλ χρώματα).

 










Ξεκινήστε κόβοντας μοτίβα από τις χαρτοπετσέτες. Με τα δάχτυλά σας απομονώστε τραβώντας προσεκτικά το κομμάτι που θέλετε. Κόψτε όσα κομμάτια θα χρειαστείτε για να διακοσμήσετε το αυγό έτσι όπως το φαντάζεστε. Αποφύγετε να κόψετε πολύ μεγάλα κομμάτια γιατί δεν θα εφαρμόζουν καλά στην καμπύλη επιφάνεια του αυγού.




Εάν τα μοτίβα δημιουργούν μεγάλα κενά μεταξύ τους καλό θα είναι να ξεκινήσετε περνώντας ένα ή δύο χέρια με ακρυλικό χρώμα όλο το αυγό. Τα ανοιχτόχρωμα μέρη της χαρτοπετσέτας, με τη βοήθεια της κόλλας, θα γίνουν διαφανή και θα φαίνεται το χρώμα από κάτω. Τα σκούρα μέρη απλώς θα πάρουν έναν τόνο από το χρώμα και θα το καλύψουν.











Αφού αποφασίσετε που θα μπει το κάθε κομμάτι χαρτιού, κολλήστε το στο αυγό, ξεκινώντας από το κέντρο προς τα έξω και προσέξτε να μη ζαρώσει και να μην αφήσει κενά (φουσκάλες). 












Προσέξτε, επίσης, να μην ακουμπάτε με τα χέρια σας σημεία που δεν έχουν στεγνώσει καλά. Θα καταστρέψετε όλη τη δουλειά που έχετε κάνει. Αν χρειάζεται, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει. Όσο περιμένετε, φροντίστε να πλύνετε καλά το πινέλο σας. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο για τα επόμενα κολλήματα.













Όταν καλύψετε τις επιφάνειες που θέλετε, μπορείτε να διακοσμήσετε περισσότερο το έργο σας. Υπάρχουν αρκετά υλικά φινιρίσματος. Πολλά από αυτά καλύπτουν και κάποιες ατέλειες που ίσως σας ξέφυγαν. 







1. Βάλτε λίγη κόλλα σε σημεία που θα επιλέξετε και πασπαλίστε με χρυσόσκονες ή σκόνες άλλων χρωμάτων, κρυσταλλάκια, διακοσμητικούς χρωματιστούς καθρέφτες κ.α.







2. Φύλλα χρυσού. Υπάρχουν στην αγορά αρκετά είδη φύλλων σε αποχρώσεις χρυσού, ασημιού ή χαλκού. Υπάρχουν ακόμα και κάποια, σαν αυτά της φωτογραφίας, που ιριδίζουν και δίνουν πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Για τα περισσότερα από αυτά πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά πινέλα για το άπλωμά τους καθώς και ειδική κόλλα. Το τελικό αποτέλεσμα με τα φύλλα χρυσού κάνει συνήθως το έργο πιο βαρύ.

3. Decor fin. Πρόκειται για χρώμα σε σωληνάριο με πολύ λεπτό στόμιο. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ λεπτές γραμμές και να περιγραμμίσετε ή να αναδείξετε κάποια σχέδια.






Στο δικό μου αυγό προτίμησα να χρησιμοποιήσω λευκό decor fin για να δώσω μια πιο ανάλαφρη νότα σε μια φορτωμένη με λουλούδια επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου